luni, 12 martie 2012

Salata de conopida cu avocado

E buna la gust conopida cruda, dar daca spun cuiva ca o mananc goala, asa cum e, replica pe care o primesc e aceeasi: esti ciudata..:)). Prin urmare, pentru "public" am alte variante care suna si chiar sunt  apetisante. Una dintre ele este cea de jos:

Ingrediente:

3-4 buchetele mari de conopida
1 rosie
1/2 ardei capia (rosu, pentru culoare)
1/2 ceapa rosie
1 avocado
1/2 legatura patrunjel verde (optional)
2 lg zeama lamaie
ulei masline
sare, piper



Mod de preparare:
Se rup buchetele de conopida in bucati mici, se taie ardeiul  si rosia cubulete, se toaca marunt ceapa si patrunjelul (optional), iar avocado se taie in cuburi mai mari. Se amesteca toate intr-un vas, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se adauga zeama de lamaie si uleiul de masline.





Pofta mare!

Beneficii:

Conopida este denumita si „varza cu studii superioare” tocmai datorita proprietatilor sale:
·    puternic inamic al unor afectiuni foarte frecvente, previne  anemia
·   ajuta la combaterea bolilor de inima si a atacului cerebral, reglând tensiunea arteriala
·   efect benefic asupra oaselor si metabolismului celular
·    previne cataracta dar si alte afectiuni oftalmologice
·   are importante proprietati anticancerigene
·   barbatii care consuma conopida prezinta un risc cu mult mai scazut de a face cancer de prostata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu