miercuri, 14 martie 2012

"Orez" de conopida

Revin la mancarurile cu conopida cruda.  Asa-i ca e intrigant numele? A fost primul lucru care m-a motivat sa incerc o astfel de reteta. Oare cum vine asta, "orez" de conopida? Ei bine, e o mancare cu o textura foarte interesanta, proaspata si gustoasa.

Ingrediente:
3/4 conopida medie (cam 300 gr)
1 ardei gras/ capia rosu (pentru culoare)
100 gr seminte de floarea soarelui
1-2 rosii
1/2 ceapa rosie
1 leg. patrunjel verde
1/2 lamaie (zeama)
2 lg ulei masline
sare, piper


Mod de preparare:
Conopida cruda si semintele de floarea soarelui (lasate peste noapte la hidratat, intr-un vas cu apa) se toaca cu mixerul/robotul de bucatarie, pana ajung la dimensiunea bobului de orez. Ardeiul si ceapa se taie cubulete. Se amesteca ingredientele tocate/taiate anterior, impreuna cu patrunjelul maruntit, se adauga zeama de lamaie, uleiul de masline si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Rezultatul: 3-4 portii de "orez" de conopida delicios.

Pofta buna! :)


Beneficii:

Pe langa prorietatile conopidei amintite la reteta de salata de conopida cu avocado (previne anemia, combate bolile de inima si tensiunea arteriala, indicata in afectiuni oftalmologice, etc),  sa nu uitam un aspect important: puteti servi o portie dubla din acest preparat, fara sa aveti grija amidonului. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu