miercuri, 15 februarie 2012

Supa de cruditati "Cocktail de legume"

Nu degeaba am numit-o "cocktail de legume", chiar se face cu ce gasesti prin frigider. Va prezint mai jos o combinatie incercata, dar puteti diversifica in nenumarate moduri. :)

Ingrediente:
1 dovlecel mic/mediu
1/2 morcov
1/2 ceapa rosie
1/2 ardei gras/capia
1/4 avocado
1/2 legatura patrunjel
1 tija telina verde
3-4 frunze busuioc
sare, piper dupa gust
                                                      ulei de masline (pt decor)
                                                      300 ml apa

Mod de preparare:
Se taie legumele si avocado in jumatati/sferturi, se introduc in blender impreuna cu apa, busuiocul si condimentele. Se mixeaza pana la omogenizare si se serveste ca atare. E si mai satioasa daca "o asortati" cu crutoane facute-n casa. ;)

Eu personal, prefer sa o incalzesc (intr-o oala, pe aragaz, nu in cuptorul cu microunde) inainte de a o savura, mai ales in anotimpul rece, cand ajung infrigurata acasa. :)



Beneficii:
·   bogati in apa, aproximativ 95%, si cu un continut important de fosfor, potasiu, magneziu, calciu, carbon, dar si de vitaminele A, B, C si E si antioxidanti carotenoizi, dovleceii contribuie la mentinerea sanatatii ochilor, reduc riscul de infarct si accidente vasculare, au un rol benefic in scaderea tensiunii arteriale, dar si in prevenirea cancerului de colon;

·   morcovii sunt o sursă importantă de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotină, potasiu şi o cantitate mare de acid folic, un tip de vitamina B care are un efect benefic în lupta împotriva radicalilor liberi din organismul nostru. Sunt indicati in in tratarea hipertensiunii arteriale, in tratamente pentru constipatie, pentru matreata si probleme ale scalpului;

·   Calciu, potasiu, complexul vitaminic B, vitaminele C, PP, A - aceasta este zestrea nutritiva cu care vine telina. Datorita vitaminelor si mineralelor, telina are proprietati remineralizante si imunostimulatoare: depurativ, detoxifiant al ficatului, diuretic, stimuleaza digestia si previne afectiunile pancreasului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu