joi, 16 februarie 2012

Supa crema de broccoli

O mancare absolut delicioasa, usor de preparat si foarte buna pentru organism. :)

Ingrediente:
1 broccoli mediu
1 legatura patrunjel
1 tija telina verde (optional)
2 catei usturoi
1/4 avocado
3-4 frunze busuioc proaspat
100 gr smantana (optional)
sare, piper
500 ml apa

Mod de preparare:
Rupeti broccoli buchetele si-l opariti (il introduceti intr-un vas cu apa care clocoteste si-l lasati maxim 1 min.). Il lasati la racit, timp in care mixati in blender patrunjelul, telina (asa cum spuneam, e optionala), usturoiul si busuiocul. Adaugati apoi brocoli, avocado, sarea, piperul si apa si mixati pana la omogenizare.

Supa astfel obtinuta se incalzeste si se adauga smantana inainte de servire. Daca doriti o mancare de post (sau vegetariana) sariti peste pasul cu smantana.:)

Rezultatul: 3-4 portii de supa, pe care le puteti servi cu un "buchet" de crutoane la fel de gustoase (taiati cubulete de paine, le puneti in tava, le stropiti cu putin ulei de masline,presarati ierburi uscate, precum: cimbru, rozmarin, busuioc si le bagati pt cateva minute in cuptorul incins).

Pofta mare! :)

Beneficii:

Broccoli:
·   bogat in vitamine (C, complexul B), minerale (calciu, magneziu, zing, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor) poate preveni afectiuni dintre cele mai complicate:
 - proprietatile antioxidante previn aparitia unor forme de cancer, leucemii, prin inhibarea inmultirii celulelor tumorale si in inducerea apoptozei acestora
- antivirale si antibiotice
- cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale
- previne formarea cataractei
- fortifica sistemul imun
- intarirea oaselor
·   indicat in curele de slabire, este unul dinte acele alimente cu „calorii negative”, organismul trebuind sa consume mai multe calorii pentru a le extrage pe cele efectiv continute in portia de brocoli (de ex. 100 gr. de brocoli contin 25 de calorii dar necesita 80 de calorii pentru a fi digerate).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu