marți, 5 iunie 2012

Smoothie de capsuni

E o bautura de vara, foarte racoroasa, delicios de buna, care se prepara in doar cateva minute si cu care faceti impresie in fata musafirilor, fie ei mai mari sau mai mici. :)

Ingrediente:
150 gr. capsuni
20 gr. goji
200 ml lapte
3-4 frunze de menta



Mod de preparare:

Se mixeaza toate ingredientele, intr-un blender, pana la omogenizare. Se serveste proaspat, imediat dupa preparare.








Beneficii:

Capsuni:
·      Protectie antioxidanta oferita de fenoli. Antocianinele din capsuni nu numai ca le ofera acestor fructe frumoasa culoare, ci servesc si drept antioxidanti care protejeaza structurile celulare din corp
·    Fitonutrientii din capsuni asigura sanatatea optima. Persoanele care consuma capsuni in mod regulat prezinta un risc de trei ori mai mic de a face cancer fata de ceilalti.
·    Protectie impotriva degenerescentei maculare. Aceste fructe pot fi de mare folos in pastrarea vederii.
·   Protectie impotriva artritei reumatoidale. Alimentele bogate in vitamina C, precum capsunile, ofera protectie impotriva poliartritei (forma de artrita reumatoidala care afecteaza doua sau mai multe articulatii).
·   La capitolul Stiati ca... poate fi mentionat faptul ca „A aparut capsuna albastra”, care a fost creata in laborator si  este un organsim nou care pastreaza toate calitatile capsunei clasice, incepand de la gust si aroma, fiind imbunatatita sub aspectul rezistentei si texturii, in plus fiind de culoare... albastru intens



 
Foto: strawberryblu.com


Laptele contine 9 nutrienti esentiali de pe urma carora sanatatea oamenilor are de castigat:
·     Calciu: contribuie la dezvoltarea oaselor, dintilor si la mentinerea in limite normale a valorilor densitatii osoase;
·    Proteine: reprezinta o sursa de energie si ajuta la repararea tesutului muscular;
·    Potasiu: pastreaza tensiunea arteriale in limitele normale;
·    Fosfor: ajuta la intarirea oaselor si la generarea energiei;
·    Vitamina D: favorizeaza mentinerea sanatatii oaselor;
·    Vitamina B12: cu rol important in formarea globulelor rosii si mentinerea sanatatii tesutului nervos;
·    Vitmania A: sustine sistemul imunitar, sanatatea ochilor si a pielii;
·    Riboflavine: transforma alimentele in energie;
·     Niacina: metabolizeaza zaharurile in acizi grasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu