sâmbătă, 20 iulie 2013

Gazpacho

E un fel de supa salata, facuta doar din legume crude, fara preparare termica. Este perfecta in zilele toride de vara, intrucat se serveste rece. Este un antreu delicios si racoros.

Ingrediente:
5 - 6 rosii bine coapte
3-4 castraveti
1 ardei gras
1/2 ardei iute
1-2 catei usturoi
2 lg ulei masline
condimente: sare, piper, busuioc



Mod de preparare:
Se decojesc rosiile si se taie cuburi. Daca sunt foarte bine coapte, atunci nu veti avea probleme la indepartarea pielitei. Altfel, pentru a nu va chinui foarte tare, puteti sa le dati prin razatoare si astfel veti ramane cu coaja in mana. Se curata si castravetii de coaja si se taie cuburi. La fel se toaca si ardeiul gras si ardeiul iute.
Se introduc in blender toate legumele astfel pregatite, impreuna cu usturoiul, condimentele si uleiul de masline. Se mixeaza pana la omogenizare. Supa obtinuta se da la rece 1-2 ore.



Se serveste asezonata cu castraveti taiati cubulete mici sau  cu crutoane preparate cu cimbru si usturoi.

Pentru o senzatie mai intesa de racorire, puteti adauga in supa 2-3 frunze de menta.

Pofta mare! :)


Beneficii:
Despre cat de multe vitamine au rosiile si ce bine fac ele organismului uman, puteti citi la reteta Supa de rosii (asta pentru a nu ma repeta).
Alte beneficii generice ale consumului de supa gazpacho sunt:
 - cresterea cantitatii de vitamina C din organism
 - diminuarea moleculelor responsabile cu aparitia stresului in organism
 - elimina diversele inflamatii din organism
 - supa este recomandata in dietele de detoxifiere si in curele de slabire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu