Ingrediente:
1 dovlecel mic/mediu
1/2 morcov
1/2 ceapa rosie
1/2 ardei gras/capia
1/4 avocado
1/2 legatura patrunjel
1 tija telina verde
3-4 frunze busuioc
sare, piper dupa gust
ulei de masline (pt decor)
300 ml apa
Mod de preparare:
Se taie legumele si avocado in jumatati/sferturi, se introduc in blender impreuna cu apa, busuiocul si condimentele. Se mixeaza pana la omogenizare si se serveste ca atare. E si mai satioasa daca "o asortati" cu crutoane facute-n casa. ;)
Eu personal, prefer sa o incalzesc (intr-o oala, pe aragaz, nu in cuptorul cu microunde) inainte de a o savura, mai ales in anotimpul rece, cand ajung infrigurata acasa. :)
Beneficii:
· bogati
in apa, aproximativ 95%, si cu un continut important de fosfor, potasiu,
magneziu, calciu, carbon, dar si de vitaminele A, B, C si E si antioxidanti
carotenoizi, dovleceii contribuie la mentinerea sanatatii ochilor,
reduc riscul de infarct si accidente vasculare, au un rol benefic in scaderea
tensiunii arteriale, dar si in prevenirea cancerului de colon;
· morcovii
sunt o sursă importantă de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K,
biotină, potasiu şi o cantitate mare de acid folic, un tip de vitamina B care
are un efect benefic în lupta împotriva radicalilor liberi din organismul nostru.
Sunt indicati in in tratarea hipertensiunii arteriale, in tratamente pentru
constipatie, pentru matreata si probleme ale scalpului;
· Calciu,
potasiu, complexul vitaminic B, vitaminele C, PP, A - aceasta este zestrea
nutritiva cu care vine telina. Datorita vitaminelor
si mineralelor, telina are proprietati remineralizante si imunostimulatoare:
depurativ, detoxifiant al ficatului, diuretic, stimuleaza digestia si previne
afectiunile pancreasului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu