miercuri, 7 martie 2012

Salata tabouleh

O minunata salata de cus-cus cu mult, mult patrunjel...un deliciu :)

Ingrediente:
250 gr. cus-cus
4 legaturi patrunjel
4-5 rosii
1 ceapa rosie
1 lamaie (zeama)
menta
2-3 lg. ulei masline
sare, piper



Mod de preparare:
Se pune cus-cus-ul intr-un vas, se adauga de 2 ori cantitatea de apa fierbinte si se lasa la hidratat aprox. 1 ora. Se taie rosiile cubulete, ceapa se toaca marunt, la fel si patrunjelul si menta.
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas si se adauga zeama de la o lamaie, sarea, piperul si uleiul de masline.
Se lasa la rece 15-20 min, dupa care se serveste cu lipie (sau goala, ca e la fel de gustoasa)




Beneficii:

·   Cus-cus-ul reprezinta o sursa bogata de proteine, fibre, seleniu si vitamine B
·   Patrunjelul  contine mai multa vitamina C decat lamaile, fiind bogat si in vitamina K, in beta-caroten, magneziu si calciu; actioneaza ca un dezinfectant excelent asupra cailor respiratorii medii si superioare. Se recomanda ca tratament celor care sufera de halena, precum si celor cu boli respiratorii cronice.

2 comentarii:

  1. Excelenta papica asta, insa prefer un pic mai putin patrunjel. Acum cred ca depinde si de gusturi foarte mult...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, cantitatile le ajustam dupa gustul fiecaruia dintre noi. Mie personal imi place la nebunie patrunjelul.... :)

      Ștergere