Ingrediente:
3-4 buchetele mari de conopida
1 rosie
1/2 ardei capia (rosu, pentru culoare)
1/2 ceapa rosie
1 avocado
1/2 legatura patrunjel verde (optional)
2 lg zeama lamaie
ulei masline
sare, piper
Mod de preparare:
Se rup buchetele de conopida in bucati mici, se taie ardeiul si rosia cubulete, se toaca marunt ceapa si patrunjelul (optional), iar avocado se taie in cuburi mai mari. Se amesteca toate intr-un vas, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se adauga zeama de lamaie si uleiul de masline.
Pofta mare!
Beneficii:
Conopida
este denumita si „varza cu studii
superioare” tocmai datorita proprietatilor sale:
· puternic inamic al unor afectiuni foarte
frecvente, previne anemia
· ajuta
la combaterea bolilor de inima si a atacului cerebral, reglând tensiunea
arteriala
· efect
benefic asupra oaselor si metabolismului celular
· previne cataracta dar si alte afectiuni
oftalmologice
· are
importante proprietati anticancerigene
· barbatii
care consuma conopida prezinta un risc cu mult mai scazut de a face cancer de
prostata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu