miercuri, 7 martie 2012

Pesto de masline

Foarte gustos, poate fi folosit fie ca antreu, o crema tartinabila, fie ca sos (daca-l facem mai "subtire") la diverse salate sau  mancaruri.

Ingrediente:
150 gr. masline fara samburi
50 gr. caju / nuci de macadamia
1 lamaie (zeama)
1/2 avocado
1-2 catei usturoi
busuioc


Mod de preparare:
Punem caju-ul / nucile de macadamia intr-un vas cu apa, pentru hidratare, si le lasam minim 1h (eu am folosit nuci de macadamia pentru acest pesto, dar iese la fel de delicios daca le inlocuim cu caju).
Introduceti in blender ingredientele enumerate mai sus si le mixati pana la omogenizare. Pentru a ajuta blenderul sa toace toate componentele, adaugam jumatate de pahar de apa. Daca vrem sa-l folosim ca sos, adaugam apa in functie de cat de subtire vrem sa-l facem. Condimentam cu sare si piper, dupa gust.

Pofta mare! :)


Beneficii:
Maslinele:
·    contin vitamina E si o serie de minerale precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru si seleniu
·   contin proteine, vitamina C, vitamina K si alte elemente care se pastreaza chiar si atunci cand maslinele sunt tranformate in ulei
·   sunt bogate in acid linoleic, un ingredient benefic in special mamelor care alapteaza. Deficienta acestui element este corelata adesea de unele boli de piele si probleme de crestere la copii. Din acest motiv medicii recomanda proaspetelor mamici sa includa maslinele in dieta lor
Nucile de macadamia:
·   au un continut mare de fibre, calciu, fier si potasiu, fiind indicate persoanelor care au probleme ale pielii sau se confrunta cu caderea parului
·   contin si vitamina A si acid palmitoleic, o substanta recunoscuta pentru faptul ca grabeste metabolismul, accelerand arderile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu