Ingrediente:
150 gr. masline fara samburi
50 gr. caju / nuci de macadamia
1 lamaie (zeama)
1/2 avocado
1-2 catei usturoi
busuioc
Mod de preparare:
Punem caju-ul / nucile de macadamia intr-un vas cu apa, pentru hidratare, si le lasam minim 1h (eu am folosit nuci de macadamia pentru acest pesto, dar iese la fel de delicios daca le inlocuim cu caju).
Introduceti in blender ingredientele enumerate mai sus si le mixati pana la omogenizare. Pentru a ajuta blenderul sa toace toate componentele, adaugam jumatate de pahar de apa. Daca vrem sa-l folosim ca sos, adaugam apa in functie de cat de subtire vrem sa-l facem. Condimentam cu sare si piper, dupa gust.
Pofta mare! :)
Beneficii:
Maslinele:
· contin vitamina E si o serie de minerale
precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru si seleniu
· contin
proteine, vitamina C, vitamina K si alte elemente care se pastreaza chiar si
atunci cand maslinele sunt tranformate in ulei
· sunt
bogate in acid linoleic, un ingredient benefic in special mamelor care
alapteaza. Deficienta acestui element este corelata adesea de unele boli de
piele si probleme de crestere la copii. Din acest motiv medicii recomanda proaspetelor
mamici sa includa maslinele in dieta lor
Nucile
de macadamia:
· au
un continut mare de fibre, calciu, fier si potasiu, fiind indicate persoanelor
care au probleme ale pielii sau se confrunta cu caderea parului
· contin
si vitamina A si acid palmitoleic, o substanta recunoscuta pentru faptul ca
grabeste metabolismul, accelerand arderile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu