Ingrediente:
spanac |
150 gr spanac proaspat
100 gr caju
1/2 avocado
2 lg zeama lamaie
2 catei usturoi
100 ml apa
sare, piper
ulei masline (optional)
avocado |
caju |
Mod de preparare:
Se mixeaza in blender spanacul proaspat, avocado, nucile de caju (hidratate in prealabil, minim 1 ora) si usturoiul (apa se adauga pentru a facilita tocarea ingredientelor). Se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Beneficii:
· Sursa
foarte bogata de fier, spanacul este foarte indicat in
afectiuni precum:
-
bolile cardiovasculare, inclusiv la prevenirea atacului cerebral sau a
infarctului;
- cancer de colon, de piele, de stomac, ovarian, de prostata sau de san;
- degenerescenta maculara;
- cataracta
- cancer de colon, de piele, de stomac, ovarian, de prostata sau de san;
- degenerescenta maculara;
- cataracta
· Continut
foarte ridicat de antioxidanti, datorita fructului de avocado
· Cu o cantitate mare de vitamine (B1,B2,B3, B5, B6, B9,
E, K) si minerale (calciu, sodiu, magneziu, fosfor, fier, zinc, potasiu, cupru)
dar si de fibre si proteine, nucile caju sunt un aliment deosebit
de valoros pentru mentinerea siluetei, pentru o vedere de vultur, pt sanatatea
sistemului nervos si a dintilor, contribuie la indepartarea migrenelor, a starii de oboseala si de anxietate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu